Wednesday, September 4, 2013

TOP 5 COVERS by Djordje Bukvic

Posle napornog dana,dođem kući i sednem sa namerom da napišem post,kad ono...ŠTA NAPISATI?
Biće ovo post o mojih pet najdražih modnih naslovnica.

Šta volim da vidim na naslovnici? Volim ono nešto nestvarno na naslovnici,pa makar to bio samo neki sitan komad u sklopu outfita. Postoje naslovnice iz koje model kao da šalje poruku: JA SAM SREĆNA! Ne znam koliko ćete ovo razumeti,ali videćete u nastavku posta jednu takvu naslovnicu Vogue-a. To je inače prvi COVER slavne i meni drage,Anne Wintour.

1.  Bazaar,MARCH 2009. Na naslovnici Sarah Jessica Parker,srećna,nasmejana trči po Bruklinskom mostu. Ovaj COVER delo je fotografa Petera Lindbergha. U prelepoj CHANEL haljini,Sarah izgleda BOGOVSKI. Nestvarno...a i ovo je jedna od onih naslovnica sa kojih žene kao da šalju poruku JA SAM SREĆNA.

2. Vogue,Turkey. DECEMBER 2012. Na naslovnici,divna Joan Smalls. Nasmejana pleše u Dolce and Gabbana haljini, zove nas da pročitamo ovo izdanje Vogue-a. Fotograf koji je snimio ovako divan COVER je Cuneyt Akeroglu.

3. Vogue,Netherlands. SEPTEMBER 2013. Na naslovnici,legendarna plavuša,Victoria Secret anđeo,Doutzen Kroes. Cover je delo fotografa Paula Bellaarta. Na naslovnici prelepa Doutzen uživa u zelenilu,pod jutarnjim zracima Sunca i to u BAJKOVITOJ Chanel haljini. Sve je to upotpunjeno biserima...i savršenstvo je stvoreno.

4. Vogue US. November 1988. Prelepa Michaela Bercu je na sred ulice pozirala fotografu Peteru Lindberghu. Njen outfit na ovom COVERU se sastoji od Guess farmerica i Christian Lacroix couture jakne i njenog OSVAJAJUĆEG osmeha...aaa da,ne smem da zaboravim da spomenem i njenu bujnu kosu koja leprša na ovoj premijeri Anne Wintour. Ono što je zanimljivo jeste da je Michaela bila trudna na ovoj naslovnici. Kako li se Anna pomirila sa viškom kilograma divne Michaele? Uglavnom,na nama je da uživamo gledajući ovaj COVER.

5. ELLE Serbia,November 2012. Zanosna Danijela Dimitrovska Amidžić na ovoj naslovnici OSVAJA. Pleni svojim outfitom,pogledom...a tu je i zlatni font slova da upotpuni atmosferu BAROKA. Danijela na ovom COVERU nosi haljinu Darka Kostića, Zaks ogrlicu i prsten Giorgio Visconti.

This is post about my TOP 5 COVERS.
1. Bazaar,March 2009. I love this beautiful cover with Sarah Jessica Parker running on Brooklyn Bridge in CHANEL dress full of layers of chiffon.  I have this print to remind me of NewYork! Photographed by Peter Lindbergh.

2.Vogue Turkey,December 2012.
Joan Smalls graces another Vogue cover (Vogue Turkey) Photographed by Cuneyst Akaroglu. Joan wears a gold brocade piece from Dolce & Gabbana fall-winter collection.

3. Vogue,Netherlands. September 2013.  Dotzen Kroes,Victoria’s Secret model was photographed by Paul Bellaart and styled by Jetteke van Lexmond for the new issue of Vogue Netherlands.
On the cover, Doutzen looks ethereal in a white Chanel dress.

4. Vogue US. November 1988. I love  that cover, which featured model Michaela Bercu photographed by Peter Lindbergh in a beaded Christian Lacroix couture jacket and a pair of Guess Jeans. Love her beautiful smile,hair. It is so CASUAL.

5. Elle Serbia,November 2012. Model,featured on Cover is beautiful Danijela Dimitrovska Amidzic. She wears Darko Kostic dress,Zaks necklace and ring by Giorgio Vicsonti. It is so BAROQUE.





 

No comments:

Post a Comment